logotype

Η ιστορία μας

bakery-ferro-2…ξεκινά σχεδόν 100 χρόνια πριν σ’ έναν ζεστό, μυρωδάτο φούρνο με ξύλα στην Άνδρο. Εκεί που ο παππούς Ρεμούνδος άρχισε να πλάθει τη δική του ιστορία, με υλικά το μεράκι, την έμπνευση και την αγάπη για τα αρτοσκευάσματα. Με εφόδια τις πιο αγνές συνταγές, ο Σταμάτης Ρεμούνδος και τα αδέρφια του «μπαρκάρουν» για την πρωτεύουσα, όπου ο φούρνος τους κερδίζει τις εντυπώσεις της αστικής Αθήνας του ’20.

Τα χρόνια περνούν και οι γενιές αλλάζουν αλλά η νοστιμιά των συνταγών του παππού είναι η σταθερή κληρονομιά της οικογένειας Ρεμούνδου. Κάπως έτσι, η μαγιά «πιάνει» και η φήμη των αρτοσκευασμάτων της οικογένειας Ρεμούνδου αρχίζει να φουσκώνει σαν καλοδουλεμένο ζυμάρι! Το 1992 ιδρύεται η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία FERRO΄ και η ελληνική παράδοση με την γευστική εξερεύνηση σμίγουν σε νέα, ολοένα πιο ευφάνταστα αρτοσκευάσματα.

bakery-ferro-1Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, έρχεται η στιγμή για τη FERRO΄ να ταξιδέψει την ελληνική νοστιμιά σε όλο τον κόσμο. Το 1996, ολοκληρώνει μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής κριτσινιών στην Ευρώπη και γίνεται η πρώτη εταιρεία που τυποποιεί το ελληνικό κριτσίνι, για να φτάσει σήμερα να εξάγει προϊόντα σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Και τα δημιουργικά φουρνίσματα δεν έχουν τέλος! Στα επόμενα χρόνια, η γκάμα FERRO΄ αποκτά τη δική της γλύκα, με νέες λαχταριστές προτάσεις όπως τα πουράκια και οι γαλλικές καρδιές ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας συνεχώς εξελίσσεται. Το μόνο που μένει απαράλλαχτο είναι η η αγνότητα των συνταγών, ο ενθουσιασμός για νέες γευστικές προκλήσεις και η άφταστη ποιότητα υλικών και παραγωγής.

Σήμερα, η οικογένεια προϊόντων FERRO΄ έχει μεγαλώσει: Γεύσεις για μικρούς και μεγάλους, γλυκές και αλμυρές, γεύσεις που σας συντροφεύουν κάθε στιγμή, από το πρωινό στο κολατσιό, στο γραφείο ή στο βραδινό και που κουβαλούν τις υγιεινές αξίες της παράδοσής μας. Γεύσεις που έχουν γράψει ιστορία, γιατί κρύβουν μέσα τους της νοστιμιάς το μυστικό… Τι άλλο; FERRO΄!